DAGBESTEDING

Klots Jeugdhulp biedt dagbesteding aan kinderen en jongeren die dreigen vast te lopen in het onderwijs en/of in de maatschappij. En mede aan kinderen en jongeren die (tijdelijk) geen onderwijs volgen.

De hulpverleners zijn gespecialiseerd in het begeleiden van trajecten op het gebied van prikkelverwerking, emotiemanagement, weerbaarheid, (faal)angst, executieve vaardigheden, leerontwikkeling, hoogsensitiviteit, (hoog)begaafdheid, rouw en acceptatie. Een eventuele diagnose kan helpend zijn in een traject, maar vormt geen voorwaarde.

Door het streven naar een effectieve begeleiding en het inzetten van ieder zijn eigen kracht, wordt een route uitgestippeld die bij het kind of de jongere past. De dagbesteding heeft altijd het overkoepelende doel om het kind en/of de jongere weer zelfstandig in de maatschappij te laten staan. Denk hierbij aan (volledige) terugkeer naar school, sociale activiteiten in de buurt, werkplek of een andere passende omgeving.

Om dit op een zo goed mogelijk passende manier te doen heeft Klots Jeugdhulp verschillende samenwerkingen gesloten met bedrijven/organisaties afkomstig uit de zeven West-Friese gemeenten. Zo kan er tijdens de dagbesteding gebruik gemaakt worden van de Houtbewerking bij Esdégé-Reigersdaal, de sportzalen van Sportcentrum Hoorn en Fit & Krachtig in Avenhorn en de horecagelegenheid Villa Groet in Avenhorn. Daarnaast beschikt Klots Jeugdhulp over een eigen locatie met verschillende mogelijkheden.

De dagbesteding van Klots Jeugdhulp is ingekocht door de zeven West-Friese gemeenten: Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Medemblik, Opmeer en Koggenland.